Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards, expuse în cadrul Bucharest Photofest 2017

O selecție de 34 de fotografii din cadrul competiției internaționale Sony World Photography Awards vor fi expuse și anul acesta la București. Expoziţia se desfăşoară în cadrul festivalului internaţional de fotografie Bucharest Photofest, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România.

Bucharest Photofest îsi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, an de an, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați.

Dacă ai ratat celelalte evenimente din cadrul festivalului, ai posibilitatea încă să admire expoziţia Sony World Photography Awards, expoziţie ce poate fi vizitată la Galeria Odeon (în incinta Teatrului Odeon, intrarea dinspre Sala Studio) până pe data de 15 octombrie, intrarea fiind liberă.

Adresa Galeriei Odeon: Calea Victoriei 40-42, București

Program de vizitare: luni-duminică 13.00 – 19.00

Pentru vizite în afara programului sau alte informaţii: 0723.972.847 sau hi@bucharestphotofest.com

Fotografia anului în cadrul competiției open este realizată de Alexander Vinogradov din Rusia şi poate fi admirată în cadrul selecţiei de 34 de fotografii.

„Mathilda” a fost aleasă cea mai bună fotografie individuală din lume și premiată cu 5.000 de dolari și titlul de Fotograful Anului în cadrul competiției Open.

Vinogradov este un fotograf amator care locuiește în Moscova, iar fotografia câștigătoare reprezintă portretul unei fete, inspirat de filmul francez „Léon”. Fotograful a fost selectat dntre cei zece câștigători ai categoriilor competiției Open, anunțați în data de 28 martie de către juriul condus de jurnalistul și fotograful britanic Damien Demolder.

Câștigătorii burselor Sony 2017 – fotografii disponibile la press.worldphoto.org

Nikolai Linares (născut în 1983, Danemarca) este fotojurnalist și a câștigat categoria Sport din cadrul competiției Professional 2017 cu seria de fotografii „Second Best”. Noua lucrare, „The Boys and the Bulls” urmărește viața tinerilor care învață să devină toreadori, în orașul Almería, din sudul Spaniei.

Maroesjka Lavigne (născută în 1989, Belgia) este fotograf de artă, expus în prezent la Galeriile Robert Mann din New York. Este câștigătoarea categoriei Landscape din cadrul competiției Professional 2017, cu seria de fotografii „Out of the Blue”, care investighează calitățile geologice și estetice ale terenului.

Amélie Labourdette (născută în 1974, Franța) este artist vizual și câștigătoare a categoriei Arhitectură din cadrul competiției Professional 2016. Imortalizate în deșertul tunisian, seria de fotografii realizate de Labourdette se intitulează „Traces of Human Occupation” și analizează impactul produs de acțiunile omului asupra diferitelor peisaje care constituie teritoriul bazinului minier al Guvernoratului Gafsa.

Lucrările celor trei fotografi din cadrul competiției Student

Focus aleși să lucreze împreună vor fi disponibile în cursul acestui an.

Categorii SWPA 2018 – descrierile complete pot fi consultate aici:

  • Professional – Jurizare pe baza unui portofoliu de lucrări.

Categorii: Architecture / Contemporary Issues / Creative / Current Affairs & News / Discovery / Landscape / Natural World & Wildlife / Portraiture / Sport / Still Life

  • Open – Jurizare pe baza unei fotografii individuale.

Categorii: Architecture / Culture / Enhanced / Motion / Landscape & Nature / Portraiture / Still Life / Street Photography / Travel / Wildlife

  • Youth – tineri fotografi cu vârste cuprinse între 12-19 ani pot înscrie o singură imagine, care răspunde cerinței impuse „My Environment”

World Photography Organisation oferă suport pentru fotografii profesionişti şi amatori, respectiv studenţii de fotografie, oferind o platformă globală de comunicare pentru industria foto. Obiectivul organizației constă în ridicarea nivelului de discuție din lumea fotografiei, crescând nivelul de notorietate și de apreciere pentru arta fotografică și celebrând lucrările fotografilor.