• Home
  • /
  • Politica privind Protecția Datelor

În această pagină puteți găsi informații despre:

  1. Cine suntem
  2. Cum colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal
  3. Cum facem schimb de informații
  4. Transferuri de informații în afara Uniunii Europene
  5. Drepturile dumneavoastră
  6. Securitate
  7. Modificări aduse Politicii privind Protecția Datelor
  8. Informații de contact
  9. Cine suntem

ORTHO TRADIA SRL (denumit în continuare „„Organizatorul”, „noi” sau „BPF”, este o societate cu răspundere limitată înregistrată în România, cu sediul în București, sector 1, Piața Alexandru Lahovari, nr.1A, Sc. G, Ap. 13C înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/14217/2012, având CIF 27672933. În perioada 1-14 Octombrie 2018, organizează Bucharest Photo Fest, ediția 2018” („Festivalul”).

Colectăm și prelucrăm mai multe categorii de date cu caracter personal din partea dumneavoastră în calitate de utilizator al site-ului web https://bucharestphotofest.com (în continuare „Site-ul Web”), fapt care ne face un operator de date cu privire la aceste date în conformitate cu legislația privind protecția datelor din Uniunea Europeană.

Abordăm protecția datelor dumneavoastră extrem de serios și această notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal descrie politicile și practicile noastre referitoare la modul în care colectăm și utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal – respectiv ce date colectăm, de ce le colectăm și ce facem cu ele, precizând totodată drepturile dumneavoastră privind protecția datelor.

Vă rugăm să citiți acest document cu atenție, pentru a înțelege modul în care gestionăm datele dumneavoastră cu caracter personal. 

  1. Cum colectăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Datele cu Caracter Personal pot fi colectate sau accesate în mai multe moduri, inclusiv:

  • direct de la dumneavoastră (din datele completate de dumneavoastră în Site-ul Web);
  • observate de noi atunci când navigați pe Site-ul nostru Web (cookie-uri, IP, navigare site web, etc.).
  • Date furnizate de dumneavoastră în mod direct

În calitate de vizitator, nu trebuie să furnizați date cu caracter personal pentru a utiliza Site-ul Web. Cu toate acestea, pentru a participa la Festival sau a vă abona la newsletter este necesar să ne furnizați anumite date cu caracter personal.

În plus, datele cu caracter personal care sunt furnizate de vizitatori în mod specific și voluntar pot fi colectate prin Site-ul Web, după cum urmează:

  • Abonarea la Newsletter

Una dintre funcționalitățile Site-ului este cea de newsletter, care ne permite să păstrăm legătura, prin e-mail, cu persoanele interesate de Festival („Newsletter”). Astfel, persoanele care își introduc adresa de e-mail pe site și sunt de acord cu primirea Newsletter-ului, vor deveni abonați și vor primi mesaje cu știri despre Festival („Abonați”). Pentru a putea comunica Newsletter-ul, BPF va prelucra următoarele date cu caracter personal ale Abonaților: adresă de e-mail.

Prelucrăm aceste date pe baza temeiului juridic al consimțământului Abonaților, pentru a le putea comunica Newsletter-ul.

Pentru mai multe informații în legătură cu modul în care BPF prelucrează datele personale în această situație, vă rugăm să consultați nota de informare destinată Abonaților, atașată prezentului document ca Anexa 1.

  • Utilizarea Site-ului Web

Site-ul Web colectează anumite informații în mod automat și le stochează în fișiere log. Informațiile pot include adresele protocolului de internet (IP), regiunea sau locația generală unde computerul sau dispozitivul dumneavoastră accesează internetul, tipul browser-ului, sistemul de operare și alte informații de utilizare privind utilizarea Site-ului Web, inclusiv un istoric al paginilor pe care le vizualizați. Utilizăm aceste informații pentru a ne ajuta să concepem site-ul nostru astfel încât să corespundă cât mai bine nevoilor utilizatorilor noștri. De asemenea, putem utiliza adresa dumneavoastră IP pentru a ne ajuta să diagnosticăm problemele pe care le avem cu serverul nostru și pentru a administra Site-ul nostru Web, pentru a analiza tendințe, a urmări fluctuațiile vizitatorilor și a aduna informații demografice generale care să ne ajute să identificăm preferințele vizitatorilor. Site-ul nostru Web  utilizează, de asemenea, cookie-uri  și semnalizatoare web (web beacons), despre care puteți citi mai jos și în Politica noastră referitoare la Cookie-uri, unde puteți găsi, de asemenea, mai multe informații privind utilizarea de cookie-uri de către noi și opțiunile și preferințele dumneavoastră cu privire la acestea.

La fiecare vizită subsecventă pe Site-ul Web, browser-ul caută cookie-uri. Dacă browser-ul identifică cookie-uri, acesta trimite informațiile stocate de respectivul cookie către Site-ul Web. Site-ul Web descarcă cookie-uri în calculatorul, pe tableta sau în telefonul dumneavoastră mobil, care sunt strict necesare pentru funcționarea Site-ului Web, cum ar fi cookie-urile care asigură posibilitatea de a găsi rapid informațiile pe Site-ul Web, și cookie-uri care sunt strict necesare pentru a furniza un serviciu care a fost solicitat de dumneavoastră în mod expres, cum ar fi un cookie care reamintește setările dumneavoastră referitoare la cookie-uri sau cookie-uri care reamintesc conținutul „coșului dumneavoastră de cumpărături” în timp ce navigați pe Site-ul Web. Pentru a descărca cookie-uri care nu sunt strict necesare, cum ar fi cookie-uri pentru strângerea informațiilor statistice, BPF are nevoie de consimțământul dumneavoastră prealabil.

Dacă ați modificat setările dumneavoastră referitoare la cookie-uri astfel încât site-urile web să nu poată să plaseze cookie-uri în calculatorul dumneavoastră, este posibil ca acest Site Web să nu poată să descarce cookie-ul care reamintește dacă ați fost de acord sau nu cu plasarea de cookie-uri. În caz afirmativ, vi se va cere să indicați preferințele dumneavoastră referitoare la cookie-uri de fiecare dată când veți vizita Site-ul Web. Dacă nu doriți să fiți întrebați cu privire la preferințele dumneavoastră referitoare la cookie-uri de fiecare dată când vizitați acest Site Web, trebuie să modificați setările browser-ului dumneavoastră în materie de cookie-uri.

  1. Cum facem schimb de informații

Vom divulga datele dumneavoastră cu caracter personal doar în scopurile și către terțele părți descrise mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a asigura faptul că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate, securizate și transferate conform legii aplicabile.

  • Divulgarea către terțe părți

Putem divulga părțile strict necesare ale informațiilor dumneavoastră cu caracter personal, în măsura care sunt necesare pentru înscrierea și participarea la Festival, pentru comunicarea Newsletter-ului sau pentru asigurarea unei bune desfășurări a Festivalului, următoarelor categorii de terțe părți:

  • contabili, auditori, avocați sau alți experți externi, în cazul în care aceste informații le sunt necesare pentru a asista cu desfășurarea Festivalului,
  • societățile care ne furnizează produse și servicii (persoane împuternicite de operatori), cum ar fi:
    • furnizori de sisteme IT și furnizorii de servicii de asistență aferenți, inclusiv arhivarea de emailuri, furnizorii de servicii de telecomunicații, realizare copii de rezervă și recuperare în caz de dezastru, servicii de securitate informatică și alți furnizori de servicii externalizate;
    • furnizorii de servicii de marketing și publicitate;
    • societăți implicate în operarea Site-ului nostru Web.
  • autorități și instituții publice, atunci când legea ne impune să le divulgăm.

De asemenea, putem divulga informațiile dumneavoastră cu caracter personal către terțe părți:

  • dacă solicitați sau autorizați acest lucru;
  • persoanelor care dovedesc autoritatea legală de a acționa în numele dumneavoastră;
  • în cazul în care avem obligația de a dezvălui datele dvs. personale pentru a respecta o obligație legală, orice solicitare legală din partea autorităților guvernamentale sau executive, și după cum poate deveni necesar pentru a îndeplini anumite cerințe de securitate națională sau de aplicare a legii sau a de preveni anumite activități ilegale;
  • pentru a răspunde oricăror pretenții, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală; sau
  • pentru a proteja drepturile, proprietățile sau siguranța BPF, a angajaților săi, a colaboratorilor săi sau a furnizorilor săi.
  • Restricții privind utilizarea informațiilor cu caracter personal de către destinatari

Oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal conform celor de mai sus sunt limitate (prin lege și contractual) în capacitatea lor de a utiliza informațiile dumneavoastră cu caracter personal pentru scopurile specifice identificate de noi. Ne vom asigura întotdeauna că oricare terțe părți cu care alegem să împărtășim informațiile dumneavoastră cu caracter personal sunt supuse obligațiilor privind protecția datelor și securitate conforme cu această Politică privind Protecția Datelor și cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea dubiului, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când divulgarea nu constituie decizia noastră.

Exceptând astfel cum este detaliat mai sus în mod expres, nu vom împărtăși, vinde sau închiria niciodată oricare dintre informațiile dumneavoastră cu caracter personal către oricare terță parte fără notificarea dumneavoastră și, dacă este cazul, fără obținerea consimțământului dumneavoastră.

  1. Transferuri de informații în afara Uniunii Europene

Informațiile cu caracter personal pot fi prelucrate de personal care activează în afara ZEE care lucrează pentru noi sau terțe persoane împuternicite de operatori în scopurile menționate mai sus.

Atunci când furnizăm orice informații cu caracter personal referitoare la dumneavoastră oricăror asemenea membri din grupul nostru care nu fac parte din ZEE sau terțelor persoane împuternicite de operatori, vom lua măsurile adecvate pentru a asigura faptul că destinatarul protejează informațiile dumneavoastră cu caracter personal în mod adecvat în conformitate cu această Politică privind Protecția Datelor și cu legislația aplicabilă. Aceste măsuri includ:

  • în cazul prestatorilor de servicii cu sediul în SUA, încheierea acordurilor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană cu aceștia, sau asigurarea aderării acestora la Scutul de Confidențialitate UE-SUA (a se vedea https://www.privacyshield.gov/welcome), sau
  • în cazul prestatorilor de servicii cu sediul în alte țări în afara ZEE, încheierea acordurilor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană cu aceștia.

Mai multe detalii privind măsurile pe care le luăm pentru a vă proteja informațiile cu caracter personal în aceste cazuri pot fi puse la dispoziție de către noi la cerere, contactându-ne oricând (a se vedea secțiunea 9 de mai jos).

  1. Drepturile dumneavoastră

În calitate de persoană vizată aveți anumite drepturi legale cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm de la dumneavoastră. BPF va respecta drepturile dumneavoastră individuale și va aborda motivele dumneavoastră de îngrijorare în mod adecvat

  • Dreptul de retragere a consimțământului:Atunci când v-ați exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă puteți retrage consimțământul în orice moment. Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrărilor realizate înainte de momentul retragerii.
  • Dreptul la rectificare: Aveți dreptul de a corecta (rectifica) datele dvs. care se află în posesia noastră, în cazul în care sunt inexacte.
  • Dreptul la limitarea prelucrării:Puteți beneficia din partea noastră de o limitare a prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal, dacă
  • contestați acuratețea datelor dumneavoastră cu caracter personal, pe perioada în care se verifică acuratețea acestora;
  • prelucrarea este ilegală, și solicitați limitarea prelucrării mai curând decât ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal;
  • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal, însă dumneavoastră le solicitați în scopul formulării, exercitării sau apărării unor acțiuni în justiție, sau
  • obiectați cu privire la prelucrare în perioada în care verificăm dacă temeiurile noastre legitime prevalează asupra motivelor dumneavoastră.
    • Dreptul la acces: Ne puteți solicita informații referitoare la datele cu caracter personal pe care le deținem în privința dumneavoastră, incluzând informații privind categoriile de date cu caracter personal aflate în posesia noastră sau în controlul nostru, pentru ce sunt utilizate, de unde le-am colectat, dacă nu direct de la dumneavoastră, și căror persoane le-au fost divulgate, dacă este cazul.

Vă vom furniza o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal la cerere.

  • Dreptul la portabilitate:Aveți dreptul să primiți datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat și să solicitați, atunci când acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic, să transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal (pe care ni le-ați furnizat) către o altă organizație.

Dispuneți de aceste două drepturi dacă:

  • prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal prin mijloace automate;
  • ne bazăm prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal pe consimțământul dumneavoastră, sau prelucrarea de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru semnarea sau executarea unui contract la care sunteți parte;
  • datele dumneavoastră cu caracter personal ne sunt furnizate de către dumneavoastră, și
  • transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal nu afectează în mod advers drepturile și libertățile altor persoane.

Aveți dreptul de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod normal și lizibil electronic.

Dreptul dumneavoastră de a primi datele dumneavoastră cu caracter personal nu trebuie să afecteze în mod advers drepturile și libertățile altor persoane. Acest lucru poate fi aplicabil dacă o transmitere a datelor dumneavoastră cu caracter personal către o altă organizație implică, de asemenea, transmiterea datelor cu caracter personal ale altor persoane (care nu își dau consimțământul).

Dreptul dumneavoastră de a beneficia de transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi către o altă organizație este un drept pe care îl aveți dacă respectiva transmitere este fezabilă din punct de vedere tehnic.

  • Dreptul la ștergerea datelor: Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem datele cu caracter personal pe care le prelucrăm în privința dumneavoastră. Trebuie să ne conformăm acestei solicitări dacă prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, exceptând datele care sunt necesare:
  • pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și informare;
  • pentru conformarea cu o obligație legală care ne angajează;
  • în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare științifică sau istorică sau în scopuri statistice, sau
  • pentru formularea, exercitarea sau apărarea unor acțiuni în justiție.
    • Dreptul la obiecție:Puteți obiecta, în orice moment, cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal din cauza situației dumneavoastră specifice, cu condiția ca prelucrarea să nu se bazeze pe consimțământul dumneavoastră, ci pe interesele noastre legitime sau cele ale unei terțe părți. În acest caz, nu vom mai prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, decât dacă putem demonstra temeiurile legitime care ne obligă și un interes care prevalează pentru prelucrare sau pentru formularea, exercitarea sau apărarea unor acțiuni în justiție. Dacă obiectați cu privire la prelucrare, vă rugăm să indicați dacă doriți, de asemenea, ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie șterse, în caz contrar acestea urmând a fi doar limitate.
  • Dreptul de a formula o plângere:Puteți formula o plângere la autoritatea privind protecția datelor:
Nume: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România
Telefon: +40.318.059.211+40.318.059.212
Fax: +40.318.059.602
Email: anspdcp@dataprotection.ro

 De remarcat:

  • Perioada de timp:Vom încerca să soluționăm cererea dumneavoastră în termen de 30 de zile, termen care poate fi prelungit din motive specifice legate de un anumit drept legal sau de complexitatea cererii dumneavoastră. În toate cazurile, dacă acest termen este prelungit, vă vom informa cu privire la durata prelungirii și motivele care au condus la aceasta.
  • Limitarea accesului: În anumite situații, este posibil să nu vă putem oferi accesul la toate sau o parte din datele dumneavoastră cu caracter personal din cauza dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea dumneavoastră de acces, vă vom informa cu privire la motivul refuzului.
  • Lipsa identificării:În unele cazuri, este posibil să nu vă putem căuta datele cu caracter personal din cauza elementelor de identificare pe care le-ați indicat în cererea dumneavoastră. În asemenea cazuri, în care nu vă putem identifica drept persoana vizată, nu ne putem conforma solicitării dumneavoastră de a vă exercita drepturile legale descrise în prezenta secțiune, decât dacă ne furnizați informații suplimentare care să permită identificarea dumneavoastră. Vă vom informa și vă vom oferi posibilitatea de a furniza asemenea detalii suplimentare.
  • Exercitarea drepturilor dumneavoastră legale:Pentru a exercita drepturile dumneavoastră legale, vă rugăm să ne contactați în scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact furnizate în secțiunea 9 de mai jos.
  1. Securitate

BPF se angajează să protejeze informațiile cu caracter personal împotriva pierderii, utilizării necorespunzătoare, divulgării, modificării, indisponibilizării, accesului neautorizat și distrugerii și adoptă toate măsurile de protecție rezonabile pentru a păstra confidențialitatea informațiilor cu caracter personal, inclusiv prin utilizarea măsurilor organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, instruirea personalului și încuierea dosarelor fizice în dulapuri (dacă e cazul). Măsurile tehnice includ utilizarea de criptări, parole de acces la sistemele noastre și utilizarea de software anti-virus.

În cursul furnizării datelor dumneavoastră cu caracter personal către noi, informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi transferate prin internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja informațiile cu caracter personal pe care ni le furnizați, transmiterea informațiilor pe internet între dumneavoastră și noi nu este sigură în totalitate. Ca atare, nu putem garanta securitatea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le transmiteți pe internet și oricare asemenea transmitere este pe riscul dumneavoastră. De îndată ce primim informațiile dumneavoastră cu caracter personal, vom utiliza proceduri stricte și elemente de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acestea

  1. Modificări aduse Politicii privind Protecția Datelor

Ne rezervăm dreptul, la libera alegere, de a modifica practicile noastre privind protecția datelor și de a actualiza și a aduce modificări la această nota de informare privind protecția datelor în orice moment. Din acest motiv, vă încurajăm să consultați această notă de informare privind protecția datelor în mod constant. Această notă de informare privind protecția datelor este de actualitate de la data care apare la începutul documentului. Vom trata datele dumneavoastră cu caracter personal într-o manieră care să corespundă notei de informare privind protecția datelor în baza căreia acestea au fost colectate, cu excepția cazului în care dispunem de consimțământul dumneavoastră pentru a le trata diferit.

  1. Informații de contact

Vă rugăm să adresați întrebările dumneavoastră cu privire la subiectul protecției datelor și oricare solicitări în exercitarea drepturilor dumneavoastră legale la următoarele detalii de contact:

Nume: Andra Rotariu

Funcția: Project Manager

Telefon: 0723608612

Email: andra@bucharestphotofest.com

Vom investiga și vom încerca să soluționăm orice solicitare sau plângere privind utilizarea sau divulgarea informațiilor dumneavoastră cu caracter personal.

Dacă nu sunteți satisfăcuți de răspunsul nostru, puteți formula, de asemenea, o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai multe informații cu privire la această procedură sunt disponibile la: dataprotection